Sinds 2010 vormen Janne & Esther het fotografenduo Les Diables.
GeÔnspireerd door de relatie tussen de hoofdpersonages en de vrijheid van de gevestigde orde die zij ervaren in de film Les Diables van Christophe Ruggia, zoekt Les Diables de grenzen op van conceptuele fotografie door het creŽren van magisch realistische beelden.
Centraal staan het contact tussen de fotografen en het model en tussen de fotografen onderling. Zo wordt een nieuwe wereld geschapen met een wereld die terug te zien is in de foto's.
Geleidelijk ging Les Diables over van digitale naar analoge fotografie en later naar het zelf ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer. Uit deze ontwikkeling ontstonden werken die zich begeven tussen fotografie en andere beeldende kunsten. Waar Les Diables zich richt op de fotografie, het uitdenken van het beeld en het vastleggen op de "gevoelige plaat", ontstond de wens om verder te gaan, de grenzen van de fotografie verder op te rekken en soms zelfs te overschrijden. De resultaten daarvan vind je hier, ontsproten aan de ideeŽn van Les Diables, opgenomen en vormgegeven door De Lichtdichter.

Benieuwd naar het werk van Les Diables? Neem gerust een kijkje op www.lesdiables.nl.